Categorie├źn
Niet gecategoriseerd

GGD-rapport geurhinder Gelderland&Overijssel noemt terugdringen houtstook

In het rapport over geluid- en geurhinder in Gelderland en Overijssel wordt houtrook genoemd als een grote oorzaak van geurhinder: “18% last van geurhinder door vuurkorven, barbecues of terrashaarden. En 16% v/d mensen heeft last van openhaarden, allesbranders of andere houtkachels.”, waarbij ook nog wordt opgemerkt dat “Geur kan naast hinder ook stress, hoofdpijn, misselijkheid, en uiteindelijk zelfs depressieve klachten veroorzaken.” Onder het kopje “Dubbele gezondheidswinst” vinden we nog “Maatregelen daartegen zorgen niet alleen voor minder geluid- en geurhinder, maar dragen ook bij aan een betere luchtkwaliteit.” gevolgd door “De GGD adviseert gemeenten om beleid te maken om geluid- en geurhinder te verminderen”