Categorie├źn
Acties

Gaat IJburg stoppen met houtstook?

19-02-2022 Protest actie van stophoutrook.nu in winderig IJburg.

Vandaag was er een protestactie van stophoutrook.nu tegen houtstook in Amsterdam IJburg. Op de markt van het Joris Ivensplein verzamelde zich een groep mensen om aandacht te vragen voor de luchtvervuiling in woonwijken door houtstook.

Friezen voor Frisse Lucht

Ondanks storm Eunice en ziekte van een aantal leden van de kerngroep was er een compacte groep mensen aanwezig. De protestactie die ook door leden van de Partij voor de Dieren werd bezocht is de 4e in een reeks van acties die door stophoutrook.nu worden georganiseerd.

Ook de PvdD was aanwezig

Het doel van de acties is het vergroten van de bewustwording m.b.t. houtstook. Tijdens de actie kwamen we in gesprek met omwonenden die met rookoverlast kampen. Een gesprek met de buren biedt vaak geen soelaas

Gesprek met buurtbewoners.

Want ook hier blijkt dat mensen zich niet of nauwelijks bewust zijn van de gevaren van houtrook voor zichzelf en anderen. De “gezellige”houtkachel veroorzaakt een hoop ellende.

Stophoutrook.nu wil iedereen bedanken die aanwezig was of zich op een andere manier heeft ingezet voor deze protestactie.

De volgende actie is op zaterdag12 Maart in Alkmaar.

https://stophoutrook.nu/event/actie-alkmaar/